Tom Marcelis

.. eigenlijk was het plezier in mijn jeugd inspiratie voor het werk wat ik nu maak. Veel tekenen, timmeren met gevonden bouwmaterialen, fietsen repareren in de schuur van mijn opa, het steeds opnieuw inrichten van mijn slaapkamer en veel in het bos spelen waar ik graag hoog in bomen klom.

 

Marcelis deed de opleidingen bouwkunde (MTS), Landschapsinrichting (Larenstein Velp) en een Master Interieurarchitectuur (HKU). Na eerst 3 jaar bij een grafisch ontwerpbureau gewerkt te hebben is hij in 2010 als meubelmaker en ontwerper zelfstandig begonnen. In 2015 kwam het stadshout op zijn pad en is hij onder de naam Hout van je Stad zijn producten en meubels gaan maken met als leidraad ‘verhaal en herinnering achter het lokaal gerooid hout’. Hij staat bekend als een toepassingsgericht – en functioneel ontwerper, met oog voor detail en een precies bouwer met altijd een helder zicht op de context.

 

Met een sterk netwerk aan (interieur) bouwers en andere specialisten opereert hij onder de naam Hout van je Stad. De Stadsplank® is een van zijn bekendere producten. In 2017 heeft hij de eer gehad de uitvaartkist van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan te mogen maken.