Qurios Resort Gulpen – Hout van Gulpen

In het heuvellandschap net buiten Gulpen in Limburg heeft Qurios Resorts een bijzonder vakantiepark ontworpen en gebouwd met 185 cottages en een restaurant. Deze is in september opgeleverd. Het nieuwe park vervangt een oud park met gedateerde gemetselde vakantiewoningen die in een dichtgegroeid bos verscholen stonden.

Als projectontwikkelaar met en duurzaam hart heeft Qurios heeft ons de vrijbrief gegeven het lokale hout dat door dunning van het bos vrijkwam te herbruiken in de nieuwe woningen. We hebben het vertrouwen gekregen al vroeg in het proces het gekapte hout te verwerken terwijl nog helemaal niet duidelijk was wat de bestemming zou worden en of al het hout wel kwalitatief geschikt zijn. Het getuigt niet alleen van duurzaam denken, maar ook ECHT van duurzaam doen door opdrachtgever.

Van verschillende tafels en wandbekleding in het restaurant, roomdeviders en meubels in de de cottages, tot aan vogelhuizen voor buiten van het resthout. Onder de naam -Hout van Gulpen- heeft alles een tweede leven gekregen. Dit alles in samenwerking met 2by4 ArchitectenSnoek Puur Groen en RH Interieurs