Een bijzonder aandenken

Onze houtproducten worden gemaakt van gerooide Stadsbomen. Misschien heeft u of uw organisatie bomen beschikbaar op een plek waar ze jammer genoeg gerooid moeten worden. De designers en makers van Hout van je Stad verwerken het hout graag tot een bijzonder interieurproduct, aandenken of relatiegeschenk.

 

Hergebruik van historie

80% van al het stadshout verdwijnt nu nog in de versnipperaar of wordt afgevoerd ver buiten de stad. Wij geven het liever een nieuwe bestemming. Hergebruik brengt allerlei historie en verhalen met zich mee. Voor verschillende organisaties ontwierp Hout van je Stad reeds originele concepten, waarmee we probeerden recht te doen aan het erfgoed dat ons werd aangeboden. Vaak doen we dergelijke projecten in co-creatie.

Project: Erfgoed van de Singers

In de Singertuin bijvoorbeeld, op het landgoed van Museum Singer Laren, moesten oude bomen wijken voor de uitbreiding van het museum. Van de gesneuvelde bomen maakte Hout van je Stad een mooi ontworpen Stadsplank die begeleid gaat van een geïllustreerd boekje met daarin een verhaal over de historie van het landgoed en de Singer familie.

 

De Stadsplank van Singer Laren wordt nu verkocht in de museumshop. Met de opbrengst ervan onderhoudt men weer het erfgoed van de familie.

Een prachtig circulair project.

Hier enkele voorbeelden van projecten die we voor organisaties of bedrijven gedaan hebben. Mail ons, we vinden het leuk om met ideeën te komen indien u ook een bijzondere wens heeft met lokaal hout of stadshout!