Houden van je stad

Hout van je Stad is méér dan de serie unieke houtproducten die je inmiddels van ons kent. Hout van je Stad is de expressie van een groter concept dat inhaakt op thema´s als Duurzaamheid, lokaal geproduceerd, verkocht en Zero Waste. In het ondernemerschap vinden wij juist deze ´langzame´ waarden belangrijk. Al onze productconcepten ontwikkelen we in de context van een lokale economie. En die kan niet bestaan zonder een duurzame samenwerking tussen alle deelnemers.

Met onze concepten hopen we tot inspiratie te zijn van alle stadsbewoners en ondernemers die graag een leefbaar alternatief willen zien voor de huidige wegwerpeconomie.

Partners in de Circulaire Stad

Alles wat we doen, doen wij niet alleen. Hout van je Stad zoekt actief naar partners die zich sterk maken voor een circulaire economie. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met stichting Stadshout Amsterdam. Zij maken zich al jaren hard voor de lobby binnen de Gemeente Amsterdam om hout te redden van de versnipperaar en de biomassa-industrie. Een andere waardevolle partner – en houtleverancier – is hovenier Van der Tol.  Met hun oplossingen voor een beter en groener stadsklimaat zijn ze koplopers. En in Rotterdam werken we samen met Buurman, een bijzonder bedrijf dat tweedehands bouwmateriaal circulair maakt.

Hout van je Stad is trots op de samenwerking met:

Vermaat

Vermaat wil mensen laten genieten van het samen eten en drinken. De medewerkers van Vermaat werken vanuit passie en trots. Zij doen dit met oog voor mens en omgeving om zo de continuïteit te waarborgen.

Van der Tol

Van der Tol wil met behulp van groene oplossingen de stad groener, gezonder en leefbaarder maken. Zij bevorderen biodiversiteit, het hergebruik van (regen)water, tegengaan van opwarming van de stad en het verbeteren van het binnenklimaat.

www.vandertolbv.nl

Kuperus & Gardenier

Kuperus & Gardenier is het timmerbedrijf van Jan Kuperus en Rienk Gardenier. Vanuit hun werkplaats in Lelystad werken zij op een ambachtelijke manier aan de restauratie en onderhoud van historische gebouwen en schepen. Daarnaast zijn zij de founders van de Stadsplank in Lelystad en Almere

www.kuperusengardenier.nl

Stadshout

Stadsbomen verzamelen in hun leven vele verhalen en aanbidders. Tot voor kort verdwenen deze parels aan het eind van hun leven in de versnipperaar. Stadshout verwerkt de bomen op duurzame wijze en biedt ze een tweede leven in onze eigen stad.

stadshout.nu

De Hortus Botanicus Amsterdam is een moderne botanische tuin waar vraagstukken tussen mens en plantenwereld centraal staan. Tegelijkertijd blijven zowel de rijke historie als het intieme karakter van de tuin behouden en zichtbaar. De ruggengraat van de Hortus wordt gevormd door een bijzondere collectie levende planten uit heel de wereld, die wetenschappelijk wordt beheerd en zoveel mogelijk aan het publiek wordt getoond.

www.dehortus.nl

Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland. Ook zien we de invloeden uit verre en dichtbije buitenlanden. In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.

www.rijksrestaurant.nl

Vanbomen is een initiatief van Buurman; een openbare werkplaats en winkel in Rotterdam voor tweedehands bouwmateriaal. Wat ooit afval was krijgt bij hen een tweede leven. Een kast van oude expositiepanelen, krukjes van bouwafval of een bank van afgekeurd hout. Zo hergebruiken en upcyclen zij al die mooie materialen tot unieke meubels.

www.vanbomen.nl

QO is een nieuw soort lifestyle hotel, ontstaan vanuit een belofte naar de wereld dat reizen altijd prettig moet zijn. Of je hier nu komt om te werken of voor je plezier, je zal altijd weer met nieuwe energie en inspiratie op pad gaan. Dit is één van de meest duurzame hotels in Europa, met een eigen kas op het dak waarin verse producten worden gekweekt. Natuurlijk daglicht overspoelt de ruimtes, brengt de buitenwereld binnen en geeft een heldere, levendige sfeer.

www.qo-amsterdam.com

Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in Amsterdam en biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 medewerkers. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Hout van je stad heeft sinds 2018 een samenwerking met Pantar voor de productie van onze Stadsplanken en halffabrikaten van meubels. Een bijzondere samenwerking waar we trots op zijn.

pantar.nl

 

circl-logo-360x360

Circl is een nieuw paviljoen aan de Zuidas, gecreëerd door ABN AMRO om de opgedane kennis over circulariteit te delen. Circl is energiezuinig en demontabel ontworpen volgens circulaire principes, om zo min mogelijk impact op de planeet te hebben. Circl is bovendien een living lab, waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit de ruimte kan krijgen.

circl.nl

blanco-logo-360x360
blanco-logo-360x360

Zie je ook mogelijkheden tot samenwerking of co-creatie? Stuur ons een mail en vertel je verhaal!