blanco-logo-360x360
Houden van je stad

Hout van je Stad is méér dan een serie unieke houtproducten die je inmiddels van ons kent. Hout van je Stad is de expressie van een groter concept dat inhaakt op thema´s als circulariteit, lokaal geproduceerd, -en verkocht en Zero Waste. In het ondernemerschap vinden wij juist deze ´langzame´ waarden belangrijk. Al onze productconcepten ontwikkelen we in de context van een lokale economie. En die kan niet bestaan zonder een duurzame samenwerking tussen alle deelnemers.

Met onze concepten hopen we tot inspiratie te zijn van alle stadsbewoners en ondernemers die graag een leefbaar alternatief willen zien voor de huidige wegwerpeconomie.

Partners in de Circulaire Stad

Alles wat we doen, doen wij niet alleen. Hout van je Stad zoekt actief naar partners die zich sterk maken voor een circulaire economie. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met stichting Stadshout Amsterdam. Zij maken zich al jaren hard voor de lobby binnen de Gemeente Amsterdam om hout te redden van de versnipperaar en de biomassa-industrie. Een andere waardevolle partner – en houtleverancier – is hovenier Van der Tol.  Met hun oplossingen voor een beter en groener stadsklimaat zijn ze koplopers. En in Rotterdam werken we samen met Buurman, een bijzonder bedrijf dat tweedehands bouwmateriaal circulair maakt.

Hout van je Stad is trots op de samenwerking met:

Qurios startte in 2016 met het eerste duurzame vakantiepark in Bloemendaal aan Zee. Inmiddels is er ook een park geopend op Ameland en Grevelingenstrand en in de zomer van 2021 is het mooiste vakantiepark van Limburg opgeleverd. Tijd en ruimte om je te laten genieten van de kleine dingen in het leven. Dat is wat Qurios belangrijk vindt in de beleving van haar gasten. Maar ook in de eigen organisatie en in samenwerking met partners. “We kijken naar de dingen die er al zijn, maar die je opnieuw kunt ontdekken”

www.qurios.nl

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten. DE publiekstrekker van het museum is de replica van het VOC schip Amsterdam. Eens in de zoveel jaar heeft het schip groot onderhoud nodig en gaat daarvoor naar het droogdok. Hout van je Stad was in 2020 en 2021 zowel betrokken bij de restauratie als bij het herbestemmen van de oude houten masten.

hetscheepvaartmuseum.nl

Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. Ook zien we de invloeden uit verre en dichtbije buitenlanden. In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie.

www.rijksrestaurant.nl

PMS Pantar logo_NEWkopie

Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in Amsterdam en biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 medewerkers. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Hout van je stad heeft sinds 2018 een samenwerking met Pantar voor de productie van onze Stadsplanken en halffabrikaten van meubels. Een bijzondere samenwerking waar we trots op zijn.

pantar.nl

Zie je ook mogelijkheden tot samenwerking of co-creatie? Stuur ons een mail en vertel je verhaal!