Houden van je stad

Hout van je Stad is méér dan de serie unieke houtproducten die je inmiddels van ons kent. Hout van je Stad is de expressie van een groter concept dat inhaakt op thema´s als Duurzaamheid, lokaal geproduceerd, verkocht en Zero Waste. In het ondernemerschap vinden wij juist deze ´langzame´ waarden belangrijk. Al onze productconcepten ontwikkelen we in de context van een lokale economie. En die kan niet bestaan zonder een duurzame samenwerking tussen alle deelnemers.

Met onze concepten hopen we tot inspiratie te zijn van alle stadsbewoners en ondernemers die graag een leefbaar alternatief willen zien voor de huidige wegwerpeconomie.

Partners in de Circulaire Stad

Alles wat we doen, doen wij niet alleen. Hout van je Stad zoekt actief naar partners die zich sterk maken voor een circulaire economie. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met stichting Stadshout Amsterdam. Zij maken zich al jaren hard voor de lobby binnen de Gemeente Amsterdam om hout te redden van de versnipperaar en de biomassa-industrie. Een andere waardevolle partner – en houtleverancier – is hovenier Van der Tol.  Met hun oplossingen voor een beter en groener stadsklimaat zijn ze koplopers. En in Rotterdam werken we samen met Buurman, een bijzonder bedrijf dat tweedehands bouwmateriaal circulair maakt.

Hout van je Stad is trots op de samenwerking met:

Vermaat

Vermaat wil mensen laten genieten van het samen eten en drinken. De medewerkers van Vermaat werken vanuit passie en trots. Zij doen dit met oog voor mens en omgeving om zo de continuïteit te waarborgen.

Stadshout

Stadsbomen verzamelen in hun leven vele verhalen en aanbidders. Tot voor kort verdwenen deze parels aan het eind van hun leven in de versnipperaar. Stadshout verwerkt de bomen op duurzame wijze en biedt ze een tweede leven in onze eigen stad.

stadshout.nu

Kuperus & Gardenier

Kuperus & Gardenier is het timmerbedrijf van Jan Kuperus en Rienk Gardenier. Vanuit hun werkplaats in Lelystad werken zij op een ambachtelijke manier aan de restauratie, reconstructie en onderhoud van historische gebouwen en schepen.

www.kuperusengardenier.nl

Van der Tol

Van der Tol wil met behulp van groene oplossingen de stad groener, gezonder en leefbaarder maken. Zij bevorderen biodiversiteit, het hergebruik van (regen)water, tegengaan van opwarming van de stad en het verbeteren van het binnenklimaat.

www.vandertolbv.nl

buurman-logo

Buurman is een openbare werkplaats en winkel voor tweedehands bouwmateriaal. Wat ooit afval was krijgt bij hen een tweede leven. Een kast van oude expositiepanelen, krukjes van bouwafval of een bank van afgekeurd hout. Zo hergebruiken en upcyclen zij al die mooie materialen tot unieke meubels.

www.buurman.in

image-slot
image-slot
image-slot

Zie je ook mogelijkheden tot samenwerking of co-creatie? Stuur ons een mail en vertel je verhaal!